SKIMMEN

Olie, en bij uitbreiding alle koolwaterstoffen die zich vrij en ongebonden in het milieu bewegen vormen een probleem.Een eenvoudige olieskimmer lost dit op. Abanaki heeft meer dan 50 jaar ervaring met koolwaterstoffen allerhande, van bunker C tot perchloorethyleen van een dun vlies tot een dikke pap. Abanaki skimmers halen het er af.

SKIMMER

ABANAKI skimmers, olieafscheiders, olieverwijderaars KWS afscheiders genoemd zijn industriële toestellen om vrije, niet geëmulgeerde, ongebonden koolwaterstoffen uit een waterige omgeving te verwijderen. De unieke focus van Abanaki maakt ons tot uw partner als het om scheiden gaat. Bij Abanaki is scheiden niet gelijk aan lijden.

PRINCIPE

ABANAKI skimmers werken op het verschil in densiteit tussen de koolwaterstof en het waterig milieu, maar ook en vooral door het verschil in oppervlaktespanning tussen beide die maakt dat het skimmermateriaal de ongewenste koolwaterstof aantrekt, vasthoudt en uiteindelijk afvoert.

INDUSTRIELE SKIMMERS

ABANAKI maakt een heel gamma industriele skimmers. Ze staan 24/7 paraat om in de meest veeleisende omgevingen economisch en efficient ongewenste vrije koolwaterstoffen uit uw water te elimineren. Een unit kan tot 30m hoog afvoeren. 1 abanaki skimmer haalt tot 750 liter olie per uur van het water, ook uit sterk stromend water met een groot niveauverschil ABANAKI skimmers verbruiken een absoluut minimum aan energie en vragen minimaal onderhoud.

KOELMIDDELONDERHOUD

Vrije olie op koelmidddel en ontvettingsbaden is zeer nadelig. Niet alleen voor de kwaliteit van het werk wat volgt maar ook voor standtijd van snijgereedschappen, tot de gezondheid van de medewerkers.

NL_NL